Case – X-SEC Hyvänmielen Turvapalvelut

Tulospalkkiojärjestelmä toimii hyvänä mittarina, asioista puhutaan avoimesti ja seuranta on konkreettista.

Vuonna 2008 perustettu X-SEC tarjoaa laaja-alaisesti turva-alan palveluita. Heidän palveluihinsa kuuluu mm. henkilöstöpalvelut, kamera- ja hälytysvalvonta sekä vartiointi ja järjestyksenvalvonta. Lisäksi heidän Turun myymälänsä sekä verkkokauppansa X-varuste myy monipuolisesti varusteita, vaatteita ja jalkineita kuluttajille ja yrityksille.

Lähtökohtana yrityksen perustamiseen on aikanaan ollut Juuson oma intohimo ja visio koota yhteen samanhenkinen tiimi. Ihmisiä, joilla on yhteisiä intressejä, tavoitteita ja halu yhdessä tekemiselle. “Halusin rakentaa yhteisön, jossa kukoistaa aitous ja avoimuus, ja joka tuottaa hyvänmielen turvapalveluita” X-SECin toimitusjohtaja Juuso Toivonen muistelee.

“Vaikka olimme pieni yritys, missionamme oli jalkauttaa alalle ajatus siitä, että alaa ja henkilöstöä pitää kehittää nimenomaan asiakaspalvelunäkökulmasta. Turvallisuuden ammattilaisen yksi tärkein taito on hymy ja kommunikointikyky. Toki aluksi tämä oli monen mielestä naiivin nuoren yrittäjän haihattelua, mutta alkuvaiheen epäilijöistä huolimatta, olemme mielestäni onnistuneet tavoitteessamme. Nykyisin meillä työskentelee satoja hyvänmielen turvallisuuspalvelujen ammattilaisia” Juuso kertoo.

Mikä oli tavoitteena yhteistyön alkaessa Tulospalkkiomiehen kanssa?

“Ehdottomasti avoimuus oman työyhteisön kesken, jokainen olisi kartalla ja tietoinen firman luvuista ja tuloksesta. Jokainen pystyisi itse omalla toiminnallaan vaikuttamaan yrityksen tulokseen ja samalla omiin tuloihin. Halusimme yhtenäistää yrityksen toimintamalleja sekä -tapoja ja selkeyttää tiimin sisäistä roolitusta. Selkein sekä antoisin malli olisi sellainen, johon kytkeytyy myös palkkio. Meidän mielestä tulospalkkiojärjestelmä ohjaa tekemistä, ja palkkio eli raha on vain sivutuote” Juuso toteaa.

Tehokas tapa sitouttaa ja saada henkilöstö omaksumaan tulospalkkiojärjestelmä on ottaa heidät mahdollisimman varhaisessa vaiheessa työstöön mukaan. Yhdessä ja yhteistyöllä rakennettu tulospalkkiojärjestelmä palvelee kaikkia mahdollisimman hyvin ja kannustavasti.

“Koronapandemian alkaessa noin 80% töistämme peruuntui, ja sen myötä myös osa henkilöstöstä joutui vaihtamaan alaa. Toisaalta ydintiimin uudelleenrakentaminen myös antoi uutta puhtia tulospalkkiojärjestelmän käyttöönottoon.”

“Projektilla on ollut muitakin positiivisia vaikutuksia, sen myötä johtaminen on kehittynyt, roolituksia ja tehtävien jakoa sekä prosesseja on saatu selkeytettyä. Tehtävien jakamisen myötä vastuualueet ovat nyt selkeämmät.

Tulospalkkiojärjestelmä toimii hyvänä mittarina ja seurantatyökaluna, asioista puhutaan avoimesti ja seuranta on konkreettista. Henkilöstömme on kehittänyt sen ympärille oman ns. pistepörssin, jossa he kisailevat keskenään ja haastavat toisiaan sen käyttöön huikkaamalla, että jokos on täytetty tämän viikon pistepörssi” Juuso naurahtaa.

Millaisille yrityksille suosittelisit Tulospalkkiomiehen palveluita?

“Suosittelen Tulospalkkiomiehen palveluita kaikille yrityksille, joissa on enemmän kuin yksi henkilö. Tulospalkkiojärjestelmää voi hyödyntää myös prosessikuvauksena ja seurantatyökaluna sekä taloussuunnittelussa ja tuloskehitysjärjestelmänä. Yritys ja yritysjohtaja voi käyttää järjestelmää mittarina yritystoiminnalle ja kehitykselle.

Suosittelen haastamaan nykyisiä toimintamalleja, vaikka olisi pieni tai iso tiimi, tai monia tiimejä, aina on mahdollista kehittää sisäistä toimintaa ja tehdä siitä avoimempaa” Juuso jatkaa.

Turun Turvallisin Mies, Juuso Toivonen
Toimitusjohtaja
X-SEC