Case – Rakant Oy

Rakant Oy tarjoaa monipuolisia rakennuspalveluja niin yksityisille, yrityksille kuin julkisen sektorin toimijoille Varsinais-Suomessa

”Tavoitteemme oli saada työn tekemiseen lisää tiimihenkeä, jotta työntekijät osaisivat auttaa ja ohjata paremmin myös toisiaan. Tulospalkkauksen avulla työntekijät saatiin ajattelemaan projektia kokonaisuutena ja toimimaan tiimin kanssa yhteistyössä sen sijaan,
että jokainen olisi vastuussa vain omasta työstään. Uskomme, että hyvä tiimihenki ruokkii osaamista, motivaatiota ja jaksamista”, kertoo Rakant Oy:n projektimyyjä sekä hallituksen puheenjohtaja Jere Anttila.

”Halusimme saada työntekoon myös tehokkuutta ja motivoida työntekijöitämme ajattelemaan pidemmälle niin asiakkaan kuin yrityksenkin näkökulmasta. Ensimmäisiä näkyviä parannuksia olikin turhien ajokilometrien ja soittojen loppuminen, kun työntekijät osasivat itse ennakoida ja huomioida työhön tarvittavat työkalut sekä materiaalit. Ja totta kai eurojen säästyessä haluamme myös palkita työntekijämme, sillä teimmehän me tämän yhdessä”, Jere kertoo.

Tulospalkkioprojekti eteni Jeren mukaan todella sujuvasti ja järjestelmällisesti. Myös palaverien sovittaminen kiireisen yrittäjän arkeen sujui joustavasti.

”Yhteistyö Tulospalkkiomiehen kanssa alkoi lokakuussa 2022 ja vuosi 2023 startattiin tulospalkkiojärjestelmän käyttöönotolla. Olimme pitkään keskustelleet mahdollisesta tulospalkkauksesta, mutta kaipasimme ammattilaista viemään asiat käytäntöön. Kun johdossa on useampi päättäjä ja sen myötä useampia mielipiteitä, ulkopuolinen näkökulma ja ammattitaito nopeuttaa huomattavasti asioiden käytäntöön viemistä”, Jere toteaa.

Opimme paljon omasta yrityksestämme, sillä saimme ulkopuolisen näkökulman toimintaamme. Toimme ongelmat ja kehityskohteet rohkeasti esiin ja käsittelimme niitä yhdessä. Näimme esimerkiksi, miten palaverit vedetään tehokkaasti ja kuinka asioita voidaan viedä onnistuneesti maaliin asti. Otimme viikoittaiset palaverit osaksi arkeamme. Yksinkertaisilla asioilla saimme ohjattua toimintaamme järjestelmällisempään suuntaan ja viikkopalaverien uudenlaisen toteutuksen ansiosta erilaiset näkemykset saadaan nyt paremmin ratkaistua. Loimme avoimemman keskusteluyhteyden tiimin sisällä ja nostamme nykyään uusia asioita joka
viikko pöydälle. Huomasimme työyhteisömme ilmapiiri parantuneen ja pystymme johtamaan paremmin nyt, kun kaikki ovat kartalla siitä, missä mennään”, Jere jatkaa.

Työntekijät ottivat uuden toimintamallin innolla vastaan

”Ajattelimme, että rakennuspuolella ollaan vähän ”vanhanaikaisia” ja, että muutoksiin suhtauduttaisiin epäilyksellä, mutta olimme täysin väärässä! Niin nuoret kuin vanhemmat työntekijämme ovat ottaneet muutokset hyvin vastaan, ja kaikilla on innokkuutta asiaa kohtaan. Kaikki meni todella paljon paremmin kuin osasimme odottaa”, Jere kertoo.

Jo ensimmäisillä viikoilla tapahtui muutosta

”Olemme vieneet asiaa systemaattisesti eteenpäin, saaneet tekemiseemme enemmän tiimihenkeä ja turhat ajot sekä soitot ovat vähentyneet, joten työn tekeminen on jo nyt tehostunut. Tarkemmat luvut näemme ensi kuussa ja pidemmällä aikavälillä, mutta jo nyt voin sanoa, että olemme saaneet säästöjä aikaan”, Jere toteaa.

Yhteistyö Tulospalkkiomiehen kanssa jatkuu edelleen

”Seuraamme, miten tulospalkkiojärjestelmä toimii käytännössä ja saadessamme lisää tuloksia, kehitämme ja muokkaamme tarpeen mukaan mallia sopivammaksi. Voimme myös aina soittaa Tulospalkkiomiehelle kysyäksemme neuvoa ja kertoaksemme omia ajatuksiamme ja ideoitamme”, Jere jatkaa.

Millaisille yrityksille Jere suosittelisi Tulospalkkiomiehen palveluja?

”Suosittelen Tulospalkkiomiehen palveluja kasvuhaluisille yrityksille, jotka haluavat investoida tulevaisuuteen, saada aikaan enemmän tuloksia ja helpottaa sitä kautta sekä työntekijöiden että omaa työtä. Suosittelen Tulospalkkiomiehen palveluja myös yrityksille, jotka painivat työntekijöiden motivaatiopuutteen tai huonon ilmapiirin kanssa sekä yrittäjille, jotka eivät tiedä, miten yritystä voidaan kasvattaa ja miten ideat viedään käytännön tasolle. Tulospalkkiojärjestelmä on prosessien luomista ja se on avannut silmäni sen suhteen, miten moneen eri ongelmaan sillä voidaan vaikuttaa.”

Jere Anttila
Projektimyyjä & hallituksen puheenjohtaja
Rakant Oy