Case – Anpe Oy, laatu syntyy pitkästä kokemuksesta ja parhaista menetelmistä

Yhteistyössä Anpe Oy ja Tulospalkkiomies

Kaikki firmassa samaan bonusjärjestelmään

Anpe Oy on kovassa kasvussa oleva rakennusalan yritys. Heidän palveluihinsa kuuluu puhallusvillaurakointi, suurtehoimurointi, suurtehopuhallus, Lecasoraurakointi sekä polyuretaanieristykset.

Rakentamisen laatu syntyy pitkästä kokemuksesta ja parhaista menetelmistä – niin myös tässä Tulospalkkiomiehen ja Anpen yhteistyössä.

”Yrityksemme kasvun myötä oli tarpeen tarkastella prosesseja ja lähteä rakentamaan läpinäkyvää ansaintalogiikkaa eli bonusjärjestelmää”, Anpe Oyn toimitusjohtaja Hannu Pesola kertoo.

“Tämä ajankohta tuntui hyvin luontevalta lähteä työstämään toimivaa ja kannustavaa bonusjärjestelmää. Yrityksessämme ei ole ollut aiemmin käytössä selkeää bonusjärjestelmää tai tulospalkkiomallia, joten konkreettinen tavoitteemme yhteistyölle oli, että meillä olisi mahdollisuus mitata tekemistämme paremmin ja sen myötä voisimme palkita parhaita tekijöitämme.

Projekti sujui kokonaisuudessaan oikein hyvin ja bonusjärjestelmä saatiin koskemaan koko henkilökuntaa. Teimme aluksi ’kaikki firmassa samaan bonusjärjestelmään’ -mallin, jolla päästiin nopeasti liikkeelle”, Hannu jatkaa.

Tulospalkkiomiehen päätehtävä on yrityksen tuottavuuden parantaminen. Tuoda konkreettisia toimintamalleja yrityksen johdon avuksi, ja ennen kaikkea istuttaa nämä toimintamallit käytäntöön.

”Projekti haluttiin saada valmiiksi ja bonusjärjestelmä henkilöstön käyttöön alkukesästä ennen kesälomia, jotta kokemuksia ja dataa ehdittäisiin kerryttää ennen syksyn kiireistä sesonkiaikaa. “Syksyllä kun sesonki on päällä, niin haluamme, että juttu on jo hyvin käynnissä ja ensimmäiset tulokset saatavilla”, Hannu kertoo.

Tulospalkkiomiehen tapa toimia oli äärimmäisen ammattimainen, hän piti meidät kurissa sekä fokuksen oikeassa asiassa. Hänen toimestaan aikataulu pysyi kasassa ja loppujen lopuksi homma saatiin valmiiksi jopa viikon verran etuajassa”, Hannu Pesola jatkaa.

Tulospalkkiomies palkitsi Anpen onnistuneesta tulospalkkioprojektista Tuottavuusklubin afterworkeilla 16.6.2022.

Mitä muuta projektista opittiin, tai mitä muuta syntyi kuin bonusjärjestelmä?

“Projektin aikana meidän piti samalla myös penkoa yrityksen prosessit mahdollisimman tarkkaan läpi. Ja tämä oli kyllä oikein hyvä sekä tarpeellinen sivutuote, oli hyvä funtsia ja käsitellä niitä porukalla läpi, ainahan löytyy juttuja mitä voisi tehdä paremmin ja fiksummin.

Meille on erittäin tärkeää, että kaikki työntekijämme tietävät missä mennään, tavoitteet ja tulokset ovat avoimesti kaikkien saatavilla eli ansaintalogiikka on läpinäkyvää. Jokainen pystyy itse seuraamaan oman työnsä tulosta ja millainen bonus on tilille tulossa. Meillä työskennellään aina pareittain eli työparin kanssa, joten samalla tulee tsempattua myös omaa työparia”, Hannu jatkaa.

Bonusjärjestelmää työstettiin noin viisi henkisen työryhmän voimin. Työryhmässä oli mukana mm. työnjohtaja sekä yksikönvetäjä, jotta saataisiin näkemys myös tekijätasolta. “Kaikki ovat kyllä ottaneet bonusjärjestelmän tyytyväisinä vastaan. Tässähän ei otettu keneltäkään pois vaan nimenomaan annetaan enemmän, avoin näkyvyys miten firmalla menee ja lisätuloja hyvin suoritetusta työstä bonusten muodossa”, Hannu kertoo.

Millaisille yrityksille suosittelisit Tulospalkkiomiehen palveluita?

“Yritykselle kuin yritykselle muutamasta työntekijästä ylöspäin olipa kyseessä yksilö-, pari- tai tiimityöskentely. Bonusjärjestelmä ja tulospalkkiomalli rakennetaan juuri oman yrityksen tarpeen ja tavoitteen pohjalta tuomaan lisäarvoa, niin yritykselle kuin työntekijöille, jolloin kaikki ovat voittajia.”

 

Hannu Pesola
Toimitusjohtaja
Anpe Oy

anpe-logo-uusi

TULOSPALKKIOJÄRJESTELMÄ – TAVOITTEISTA TULOKSIIN!

Sovi palaveri Tulospalkkiomiehen kanssa kalenterivarauksen kautta.